400 ₺ VE ÜZERİ SİPARİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ
YENİ ÜYELERE ÖZEL 100 ₺ İNDİRİM! kod: hosgeldin100
MONT ve KABANLARDA SEPETTE NET %60 İNDİRİM
400 ₺ VE ÜZERİ SİPARİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ
YENİ ÜYELERE ÖZEL 100 ₺ İNDİRİM! kod: hosgeldin100
ERKEK KLASİK GİYİMDE DROP NEDİR?

ERKEK KLASİK GİYİMDE DROP NEDİR?

Klasik takım elbise modelleri, erkek giyim modasının en şık parçaları arasında yer alıyor. Kombinlerinde zamansız bir şıklık ve maskülen bir tarz yansıtmak isteyen erkekler, her mevsimde rahatlıkla takım elbise modellerini tercih edebiliyor. Takım elbise ve ceketlerde kullanılan bu kavramı basit bir şekilde açıklamak gerekirse giysinin kalıbını ifade etmektedir. Özellikle ceketlerin vücut yapısına olan uygunluğunu belirten bu ifade takım elbiseler üzerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Takım elbise drop ölçüleri; göğüs, bel ve boy arasındaki genel dengeyi kurulmasını sağlar. 

Bu sistem erkeklerde kilo probleminin yaşandığı göbek çevresinin giysilerde zorluk yaratmasını önlemek için geliştirilmiştir. Normal boy ve kilodaki kişiler için belirlenmiş olan ölçü 6 drop olarak kullanılır. Standart takım elbise ve ceketlerde de çoğunlukla 6 drop tercih edilir. Normalden kısa boylu ve daha geniş bir bel çevresine sahip erkekler içinse 4 drop ölçüsü tercih edilir. 8 drop ise uzun boylu ve ince yapılı erkeklere hitap etmektedir.


6 Drop Takım Elbise Nedir?

6 Drop takım elbise, göğüs çevresi ile bel çevresi arasındaki farkın 12 cm olduğu takım elbisedir. Bu, takım elbisenin orta boy ve kilodaki erkekler için ideal olduğu anlamına gelir. 6 Drop takım elbiseler, genellikle dar kesimlidir ve vücudun şeklini vurgular. Bu nedenle, ince ve atletik bir vücut yapısına sahip olan kişiler için uygundur.


6 Drop Takım Elbise Nerelerde Giyilir?

6 Drop takım elbiseler, iş görüşmeleri, toplantılar ve diğer resmi etkinlikler için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca, günlük yaşamda da şık ve profesyonel bir görünüm elde etmek için giyilebilir.6 Drop takım elbiseler, genellikle yün veya poliviskon kumaşlardan yapılır. Yün kumaşlar , takım elbiseler için en popüler kumaştır çünkü rahat ve şıktır. Poliviskon takım elbiseler ise daha uzun dayanıklılık ve daha az kırışmaya sahip takım elbiseler olarak öne çıkar.

Renk olarak takım elbiseler, genellikle siyah, lacivert, gri renklerde ve bunların tonlarında yapılır. Bu renkler, ciddiyet ve profesyonelliği temsil etmektedir. Ayrıca takım elbiselerin günlük kullanım için daha farklı renkleri de mevcuttur. Bu renkler daha resmi olmamakla birlikte, günlük yaşamda şık bir görünüm elde etmek ve tarzını ortaya çıkarmak isteyen kişiler için idealdir.

4 Drop Takım Elbise Nedir?

4 Drop takım elbise, göğüs çevresi ile bel çevresi arasındaki farkın 8 cm olduğu takım elbisedir. Klasik 6 Drop takım elbiselere göre kol ve etek boyları 2cm daha kısadır. Bu da takım elbisenin kısa boylu ve bel bölgesi geniş kişiler için ideal olduğu anlamına gelmektedir. 4 Drop takım elbiseler, genel olarak daha rahat bir kesime sahip olup kısa boylu ve bel bölgesi daha geniş kişiler için daha uygundur. Bu nedenle, kilolu veya kaslı bir vücudu olan erkekler için özellikle daha net bir seçimdir.


4 Drop Takım Elbise Nerelerde Giyilir?

4 Drop takım elbiseler, kısa boylu ve geniş yapılı erkekler için idealdir. Bu nedenle, bu takım elbiseler genellikle iş görüşmeleri, toplantılar ve diğer resmi etkinlikler için tercih edilir. 4 Drop takım elbiseler, klasik 6 Drop takım elbiselere oranla rahat bir kesime sahip olması dolayısıyla giyen kişilere daha rahat ve şık görünüm sağlarlar. 4 Drop takım elbiseler, günlük yaşamda da şık ve rahat bir görünüm elde etmek isteyen kişiler için ideal olan kalıptır. 6 Drop takım elbiseler, genellikle yün veya poliviskon kumaşlardan yapılır. Yün kumaşlar , takım elbiseler için en popüler kumaştır çünkü rahat ve şıktır. Poliviskon takım elbiseler ise daha uzun dayanıklılık ve daha az kırışmaya sahip takım elbiseler olarak öne çıkar.

Takım elbiseler için renk seçimi ise, iş görüşmeleri, resmi işler ve toplantılarda genellikle siyah, lacivert veya gri gibi daha resmi renk tonları tercih edilir. Günlük kullanımlarda ise yine siyah, lacivert, gri tonlarının yanı sıra bej, mavi, kahverengi, bordo gibi farklı renk tonları da şık bir görünüm veya tarzını yansıtmak isteyenler için farklı alternatifler olarak öne çıkar.

8 Drop Takım Elbise Nedir?

8 Drop takım elbise, göğüs çevresi ile bel çevresi arasındaki farkın 16 cm olduğu takım elbisedir. Bu takım elbisenin uzun boylu ve ince yapılı erkekler için ideal olduğu anlamına gelmektedir. 8 Drop takım elbiseler, genellikle dar kesimdir ve vücudun şeklini vurgulamaktadır. Ayrıca 8 Drop Takım elbiseler Klasik 6 drop takım elbiselere oranlara ceket kol ve etek boyu 3cm daha uzundur. Bu nedenle, ince ve atletik bir vücudu olan erkekler için kullanımı uygundur.

8 Drop Takım Elbise Nerelerde Giyilir?

8 Drop takım elbiseler, günlük yaşamda da şık ve rahat bir görünüm elde etmek için giyilebilir. 8 Drop takım elbiseler, genellikle yün veya poliviskon kumaşlardan yapılır. Yün kumaşlar, takım elbiseler için en popüler kumaştır çünkü rahat ve şıktır. Poliviskon takım elbiseler ise daha uzun dayanıklılık ve daha az kırışmaya sahip takım elbiseler olarak öne çıkar.

Takım elbiseler için renk seçimi ise, iş görüşmeleri, resmi işler ve toplantılarda genellikle siyah, lacivert veya gri gibi daha resmi renk tonları tercih edilir. Günlük kullanımlarda ise yine siyah, lacivert, gri tonlarının yanı sıra bej, mavi, kahverengi, bordo gibi farklı renk tonları da şık bir görünüm veya tarzını yansıtmak isteyenler için farklı alternatifler olarak öne çıkar.